RO EN
»
MiniBlog » Gustul Arovit la 75 de ani de existenta

Gustul Arovit la 75 de ani de existenta

75 de ani de tradiție, gusturi aparte și bunătăți autentice

Ce înseamnă 75 de ani de existență pe piață? Acest eveniment aniversar din istoria noastră ca și companie, moment pe care l-am așteptat cu nerăbdare și emoție, reprezintă de fapt o piatră de hotar care nu ar fi existat astăzi făra toți cei care, poate fără să-și dea seama, au clădit ceea ce este astăzi Arovit: clienții noștri, care ne-au primit pe mesele lor, colegii noștri, care s-au alăturat idealurilor noastre și nu în ultimul rând, furnizorii și colaboratorii noștri.
 
Povestea Arovit

Povestea gustului Arovit a început în 1942 odată cu primele conserve din fructe și legume produse în fabrica din Valea lui Mihai – fabrică de conserve cu tradiție în Romania și emblemă a agriculturii bihorene. Continuând un obicei culinar românesc cu vechime, de-a lungul celor 75 de ani de activitate Arovit a pus la dispoziția clienților săi conserve din cele mai bune roade ale pământului și odată cu acestea, o fărâmă a tradițiilor și bunătăților autentice românești.

Practic, Arovit reprezintă în multe privințe istoria conservării legumelor și fructelor – privită atât ca și perpetuare a unei tradiții, cât și ca o evoluție constantă a acestor importante resurse ale bucatariei. Astfel, gama produselor Arovit s-a transformat și ea, în pas cu vremurile, fără a răpi însă din savoarea gustului de odinioară și cuprinde în prezent o varietate de produse și arome din următoarele categorii: dulcețuri și gemuri, nectaruri, produse din tomate, mâncăruri de post, mâncăruri cu carne, legume în apă, produse dietetice și produse dedicate patiseriilor.
 
Micile noastre reușite

Împreună am marcat multe momente frumoase și în timp ce ne gândim la viitor și la următoarele obiective, ne vom opri preț de o clipă pentru a reflecta asupra călătoriei noastre, pentru a rememora și încununa micile noastre reușite și cele mai importante momente pe care le-am avut în cursul anilor:

- menținerea în topul celor mai mari 5 producători de conserve de fructe și legume din Romania;

- suntem prezenți în majoriatatea rețelelor de magazine prezente pe piața din Romania: Metro, Selgros, Profi, Penny, Carrefour, Auchan, Cora, Real;

-colaborăm cu un număr mare de magazine alimentare tradiționale, la nivelul întregii țări;
 
- produsele Arovit sunt distribuite în rețele de magazine internaționale din afara țării, tradiția îndelungată a acestor parteneriate oferindu-ne posibilitatea de a fi prezenți pe mesele unui număr cât mai mare de consumatori din exterior;

-ne-am dezvoltat nu numai capacitatea de producție de conserve ci și cea de producție de legume. În prezent producem o mare parte din legumele necesare preparării produselor Arovit, garantând astfel pentru calitatea preparatelor pe care le oferim, de la materia primă pe care o producem și recoltăm, la produsul finit care ajunge pe rafturi;

-efectivele de personal cu vechime, unii dintre angajații Arovit fiind alături de noi de mai bine de 20 de ani sunt cu siguranță un alt lucru cu care ne mândrim și pentru care le mulțumim.

Ce ne dorim de la viitor

75 de ani de prezență pe piață este o realizare care merită sărbătorită. În acelaș timp, acest eveniment aniversar reprezintă și o obligație pentru viitor, o promisiune pe deplin în conformitate cu misiunea noastră de zi cu zi: aceea de a păstra tradiția și gustul românesc în fiecare din produsele care ies din curtea fabricilor noastre.